Hallen 2006

Det som slog mig när jag klev in i huset för första gången var alla olika färger och material i hallen. Både bröstpanelen och taket var i furu. Till det ett plastigt laminatgolv i körsbär och pricken över i:et var den blåa plastmattan i trappen. Tapeterna var ganska fina men väldigt slitna och gjorde sig inte alls bra till gulnad furu.

Det första vi gjorde var att köpa litervis med vit målarfärg. Eftersom furut var så pass gulnat krävdes två strykningar med grundfärg för att inte träfärgen skulle slå igenom. På bilderna hade jag redan hunnit måla en vända... 

Hallen innan
 

Hallen uppe innan
 

Hallen innan
 

Hallen efter
 

Vi har lagt in vattenburen golvvärme (jätteskönt) och klinkers i svart skiffer, målat tak, panel och lister vita. Vi passade på att isolera om golvet. Martin gjorde ett hästjobb med att skotta ur allt spån som det var isolerat med innan. Vi hittade en väldigt gammal tidning som vi lade tillbaka med dagens exemplar av Arbetarbladet.

Under den fula plastmattan i trappen fanns ett väldigt tjockt lager lim och en underbar trätrapp. Den målade vi ljust grå och tapetserade väggarna i liknande nyans.

Altanbygge 2007/2008

Sommaren 2007 och 2008 byggde Martin med hjälp av många öltörstiga kollegor denna altan. Vi använde oss av den befintliga balkongdörren och gjorde därför en passage till dörren. Den är tillräckligt bred för att bära en bricka, rulla både rullatorer och barnvagnar på.

Den befintliga balkongen var byggd på fem kraftiga balkar som satt i huset som vi till en början hade tänkt använda till altanen och sätta pålar i marken till den övriga biten. Dock var tre av dessa balkar så ruttna att de föll sönder när vi rev den. Huvva! Därför satte vi snedsträvor (Martin sa att de heter så) hela vägen och nu i efterhand blev det mycket snyggare och mer enhetligt utseende tycker jag.

Vi grävde dessutom ut ett hål under altanen för att så småningom kunna ha förvaring under den. Det är tänkt att vi ska bygga väggar och någon slags port eller dörrar där, men det blir ett senare projekt.

Huset utan altan
 

Vår fina altan med kvällssol
 

Utrymme under altanen
 


 

RSS 2.0