Maltes rum 2010/2011

Så här såg det ut innan.

Blå tapeter med bård, förutom en vägg som var vitmålad. Väggarna var av masonit som var vågiga som ett dragspel. Golvet var en beige plastmatta som var trasig på sina ställen.Under renoveringen upptäckte vi att fönstret var alldeles murket. Jakten på ett nytt fönster började och vi hittade en firma, Gävle Fönsterdepå, som direktimporterade specialbeställda fönster från Polen. Så det gamla murkna fönstret blev utbytt mot ett nytt i plast, underhållsfritt! Fönstret går att öppna innåt som vanligt och är även vickbart när man vill vädra.

Nu är väggarna utreglade och gipsade. Ett parkettgolv i ek är inlagt och ett innertak är monterat. Nya lister, fönstersmyg och fönsterbräda är vitmålade och ditsatta. Lite tapeter uppsatta och Maltes rum är klart!

Så här blev det:
Ny altandörr 2011

Vi har köpt en ny altandörr! Äntligen har vi en dörr som öppnas åt rätt håll, lätt att stänga, inbrottssäker och som det dessutom inte drar kallt från om vintrarna.

Putsen satt lös på väggen så Martin knackade ner den och satte på nytt. Det är bra att ha en murare när man bor i ett stenhus!

Taadaaa, öppnas åt rätt håll!           Malte tittar på                       
  

Murarmartin
  

Detta gömde sig bakom masoniten i dörrsmygen. Tyvärr för tjock för att dörren skulle få plats men vi ska återskapa speglarna på nytt.RSS 2.0